Vepřový plátek po uzenářsku

Množství: 5Porce

Takových kombinací je hodně, ale třeba vás bude inspirovat.

Přísady

0/12 Suroviny
Upravit porce

Instrukce

0/7 Instrukce
  • Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme.
  • Do pečící misky nebo na menší pekáček dáme sádlo, uzené maso na kostičky, klobásu nakrájenou na kolečka a cibuli nakrájenou na půlkroužky. Podle chuti můžeme přidat nadrobno nasekaný stroužek česneku.
  • Na toto uzené maso položíme plátky vepřového masa a bez pokličky opečeme na cca 200°C, až se vrchní strana plátků zatáhne. Potom maso otočíme a zatáhneme ještě z druhé strany.
  • Obsah pekáčku podlijeme trochou vody, maso zaboříme do obsahu pekáčku, přikryjeme pokličkou, stáhneme teplotu na cca 180°C a pomalu pečeme/dusíme téměř do měkka, podle potřeby ještě podlijeme.
  • Téměř měkké maso poprášíme sladkou paprikou a už bez pokličky dopečeme do měkka.
  • Maso vyjmeme do nahřáté misky s pokličkou, do obsahu pekáčku přidáme mouku rozpuštěnou v menším hrníčku vody - množství podle šťávy v pekáčku. Krátce povaříme, takže vznikne řidší sos s uzeným masem. Vrátíme zpět plátky a necháme společně ještě chvilku prohřát.
  • Podáváme se zelím a bramborovými knedlíky.