Kategorie: Uzené maso, Vepřové maso
Množství:
5Porce
Takových kombinací je hodně, ale třeba vás bude inspirovat.
Přísady
Upravit porce
Instrukce
- Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme.
- Do pečící misky nebo na menší pekáček dáme sádlo, uzené maso na kostičky, klobásu nakrájenou na kolečka a cibuli nakrájenou na půlkroužky. Podle chuti můžeme přidat nadrobno nasekaný stroužek česneku.
- Na toto uzené maso položíme plátky vepřového masa a bez pokličky opečeme na cca 200°C, až se vrchní strana plátků zatáhne. Potom maso otočíme a zatáhneme ještě z druhé strany.
- Obsah pekáčku podlijeme trochou vody, maso zaboříme do obsahu pekáčku, přikryjeme pokličkou, stáhneme teplotu na cca 180°C a pomalu pečeme/dusíme téměř do měkka, podle potřeby ještě podlijeme.
- Téměř měkké maso poprášíme sladkou paprikou a už bez pokličky dopečeme do měkka.
- Maso vyjmeme do nahřáté misky s pokličkou, do obsahu pekáčku přidáme mouku rozpuštěnou v menším hrníčku vody - množství podle šťávy v pekáčku. Krátce povaříme, takže vznikne řidší sos s uzeným masem. Vrátíme zpět plátky a necháme společně ještě chvilku prohřát.
- Podáváme se zelím a bramborovými knedlíky.