Vepřový plátek po uzenářsku
Takových kombinací je hodně, ale třeba vás bude inspirovat.
Přísady
-
5
qt
vepřové plátky
-
1
pt
uzené maso na kostičky
-
qt
pikantnější klobása
-
1
qt
větší cibule
-
1
qt
stroužek česneku
-
sádlo
-
1
tbsp
mouky
-
sladká paprika
-
pepř mletý
-
sůl
-
bramborové knedlíky
-
zelí
Instrukce
-
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme.
-
Do pečící misky nebo na menší pekáček dáme sádlo, uzené maso na kostičky, klobásu nakrájenou na kolečka a cibuli nakrájenou na půlkroužky. Podle chuti můžeme přidat nadrobno nasekaný stroužek česneku.
-
Na toto uzené maso položíme plátky vepřového masa a bez pokličky opečeme na cca 200°C, až se vrchní strana plátků zatáhne. Potom maso otočíme a zatáhneme ještě z druhé strany.
-
Obsah pekáčku podlijeme trochou vody, maso zaboříme do obsahu pekáčku, přikryjeme pokličkou, stáhneme teplotu na cca 180°C a pomalu pečeme/dusíme téměř do měkka, podle potřeby ještě podlijeme.
-
Téměř měkké maso poprášíme sladkou paprikou a už bez pokličky dopečeme do měkka.
-
Maso vyjmeme do nahřáté misky s pokličkou, do obsahu pekáčku přidáme mouku rozpuštěnou v menším hrníčku vody - množství podle šťávy v pekáčku. Krátce povaříme, takže vznikne řidší sos s uzeným masem. Vrátíme zpět plátky a necháme společně ještě chvilku prohřát.
-
Podáváme se zelím a bramborovými knedlíky.