Vepřový plátek po uzenářsku

Takových kombinací je hodně, ale třeba vás bude inspirovat.
Porce: 5 výnos(y)
Přísady
  • 5 qt vepřové plátky
  • 1 pt uzené maso na kostičky
  • qt pikantnější klobása
  • 1 qt větší cibule
  • 1 qt stroužek česneku
  • sádlo
  • 1 tbsp mouky
  • sladká paprika
  • pepř mletý
  • sůl
  • bramborové knedlíky
  • zelí
Instrukce
  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Do pečící misky nebo na menší pekáček dáme sádlo, uzené maso na kostičky, klobásu nakrájenou na kolečka a cibuli nakrájenou na půlkroužky. Podle chuti můžeme přidat nadrobno nasekaný stroužek česneku.
  3. Na toto uzené maso položíme plátky vepřového masa a bez pokličky opečeme na cca 200°C, až se vrchní strana plátků zatáhne. Potom maso otočíme a zatáhneme ještě z druhé strany.
  4. Obsah pekáčku podlijeme trochou vody, maso zaboříme do obsahu pekáčku, přikryjeme pokličkou, stáhneme teplotu na cca 180°C a pomalu pečeme/dusíme téměř do měkka, podle potřeby ještě podlijeme.
  5. Téměř měkké maso poprášíme sladkou paprikou a už bez pokličky dopečeme do měkka.
  6. Maso vyjmeme do nahřáté misky s pokličkou, do obsahu pekáčku přidáme mouku rozpuštěnou v menším hrníčku vody - množství podle šťávy v pekáčku. Krátce povaříme, takže vznikne řidší sos s uzeným masem. Vrátíme zpět plátky a necháme společně ještě chvilku prohřát.
  7. Podáváme se zelím a bramborovými knedlíky.