Svíčková podle Viki

Množství: 6Porce Čas přípravy: 1Hodiny Čas vaření: 2Hodiny Celkový čas: 3Hodiny

Přísady

0/15 Suroviny
Upravit porce
  • koření
  • Na ozdobení a dochucení

Instrukce

0/6 Instrukce
  • Kousky masa osolíme a opepříme.
  • Vložíme do pečící mísy a prokládáme očištěnou zeleninou. Koření vložíme do sáčku nebo čajítka a dáme ho k masu. Do hrníčku s teplou vodou dáme rozpustit bujóny a maso s nimi zalijeme.
  • Mísu zavřeme a dáme do trouby na 230°C asi na 1,5 hodiny (dokud není maso měkké).
  • Maso po upečení vyndáme z misky, odebereme koření, zbytek z misky dáme do mixéru a najemno umixujeme. Na konci mixování přidáme šlehačky.
  • Umixovanou omáčku dáme zpět do misky, vrátíme do ní maso a necháme ještě krátce projít varem.
  • Podáváme s houskovým knedlíkem, brusinkami a citronem. Můžeme dozdobit kopečkem šlehačky.