Kategorie: Vepřové maso
Způsob přípravy: dušení
Množství:
6Porce
Čas přípravy: 1Hodiny
Čas vaření:
2Hodiny
Celkový čas:
3Hodiny
Přísady
Upravit porce
- koření
- Na ozdobení a dochucení
Instrukce
- Kousky masa osolíme a opepříme.
- Vložíme do pečící mísy a prokládáme očištěnou zeleninou. Koření vložíme do sáčku nebo čajítka a dáme ho k masu. Do hrníčku s teplou vodou dáme rozpustit bujóny a maso s nimi zalijeme.
- Mísu zavřeme a dáme do trouby na 230°C asi na 1,5 hodiny (dokud není maso měkké).
- Maso po upečení vyndáme z misky, odebereme koření, zbytek z misky dáme do mixéru a najemno umixujeme. Na konci mixování přidáme šlehačky.
- Umixovanou omáčku dáme zpět do misky, vrátíme do ní maso a necháme ještě krátce projít varem.
- Podáváme s houskovým knedlíkem, brusinkami a citronem. Můžeme dozdobit kopečkem šlehačky.