1
kg
vepřové maso(není nutná přímo panenka, lze použít i jiné druhy masa nakrájené na menší plátky)
1
qt
celer
8
qt
mrkev větší
2
qt
petržel kořen
2
qt
cibule
2
qt
smetana na šlehání
koření
4
qt
bobkový list
14
qt
pepř celý
10
qt
nové koření
sůl
pepř mletý
1
qt
hovězí bujón
1
qt
zeleninový bujón
Na ozdobení a dochucení
brusinky
citron
Instrukce
Kousky masa osolíme a opepříme.
Vložíme do pečící mísy a prokládáme očištěnou zeleninou. Koření vložíme do sáčku nebo čajítka a dáme ho k masu. Do hrníčku s teplou vodou dáme rozpustit bujóny a maso s nimi zalijeme.
Mísu zavřeme a dáme do trouby na 230°C asi na 1,5 hodiny (dokud není maso měkké).
Maso po upečení vyndáme z misky, odebereme koření, zbytek z misky dáme do mixéru a najemno umixujeme. Na konci mixování přidáme šlehačky.
Umixovanou omáčku dáme zpět do misky, vrátíme do ní maso a necháme ještě krátce projít varem.
Podáváme s houskovým knedlíkem, brusinkami a citronem. Můžeme dozdobit kopečkem šlehačky.