Kuřecí řízečky po francouzsku

Množství: 5Porce Čas přípravy: 45 Minut Čas vaření: 20 Minut Celkový čas: 1Hodiny5 Minut

Přísady

0/8 Suroviny
Upravit porce

Instrukce

0/5 Instrukce
  • Nakrájíme kuřecí prsa na menší kostky.
  • Maso dáme do misky, přidáme vejce, zakysanou smetanu, sůl, pepř, jarní cibulku nasekanou na jemno, zasypeme moukou a pořádně promícháme.
  • Na rozpálenou pánev dáme sádlo (nebo olej, podle chuti), a z hmoty nalijeme do tvarů podobných lívancům. Pomalu smažíme, aby maso nebylo syrové a vajíčko nebylo připálené.
  • Upečené řízečky je dobré ihned po vyjmutí z pánve osušit papírovými kuchyňskými ubrousky a tím je zbavit přebytečného tuku.
  • Podáváme s hranolky, bramborami, bramborovou kaší, opečenými bramborami apod.