Kuřecí řízečky po francouzsku

Porce: 5 výnos(y)
Čas přípravy: 45 minut(y)
Čas vaření: 20 minut(y)
Celkový čas: 65 minut(y)
Přísady
  • 2 qt kuřecí prsa
  • jarní cibulka
  • 4 qt vejce
  • 1 qt zakysaná smetana
  • 3 tbsp hladká mouka
  • 2 tsp sůl
  • pepř
  • sádlo
Instrukce
  1. Nakrájíme kuřecí prsa na menší kostky.
  2. Maso dáme do misky, přidáme vejce, zakysanou smetanu, sůl, pepř, jarní cibulku nasekanou na jemno, zasypeme moukou a pořádně promícháme.
  3. Na rozpálenou pánev dáme sádlo (nebo olej, podle chuti), a z hmoty nalijeme do tvarů podobných lívancům. Pomalu smažíme, aby maso nebylo syrové a vajíčko nebylo připálené.
  4. Upečené řízečky je dobré ihned po vyjmutí z pánve osušit papírovými kuchyňskými ubrousky a tím je zbavit přebytečného tuku.
  5. Podáváme s hranolky, bramborami, bramborovou kaší, opečenými bramborami apod.