Kuřecí řízečky po francouzsku
Porce:
5
výnos(y)
Čas přípravy:
45
minut(y)
Čas vaření:
20
minut(y)
Celkový čas:
65
minut(y)
Přísady
-
2
qt
kuřecí prsa
-
jarní cibulka
-
4
qt
vejce
-
1
qt
zakysaná smetana
-
3
tbsp
hladká mouka
-
2
tsp
sůl
-
pepř
-
sádlo
Instrukce
-
Nakrájíme kuřecí prsa na menší kostky.
-
Maso dáme do misky, přidáme vejce, zakysanou smetanu, sůl, pepř, jarní cibulku nasekanou na jemno, zasypeme moukou a pořádně promícháme.
-
Na rozpálenou pánev dáme sádlo (nebo olej, podle chuti), a z hmoty nalijeme do tvarů podobných lívancům. Pomalu smažíme, aby maso nebylo syrové a vajíčko nebylo připálené.
-
Upečené řízečky je dobré ihned po vyjmutí z pánve osušit papírovými kuchyňskými ubrousky a tím je zbavit přebytečného tuku.
-
Podáváme s hranolky, bramborami, bramborovou kaší, opečenými bramborami apod.