Množství:
4Porce
Obtížnost:Snadné
Čas přípravy: 2 Minut
Čas vaření:
15 Minut
Celkový čas:
17 Minut
Kdysi jsem jedl nějaké jídlo se smetanovou omáčkou krásně navoněnou italskými bylinkami. Tak jsem zkusil improvizaci.
Přísady
Upravit porce
Instrukce
- Na olivovém oleji krátce orestujeme zeleninu. Ke konci restování přidáme zeleninový bujon a podlijeme cca 0,1 l vody (podle druhu zeleniny).
- Do hrníčku (asi 3 dcl) dáme hladkou mouku, trochu ji osolíme, a hrnek dolijeme mlékem, pečlivě rozmícháme.
- Do zeleniny přilijeme obsah hrníčku a dobře rozmícháme. Po chvíli začne omáčka houstnout, měla by být trochu hustší než běžná omáčka. Podle potřeby můžeme doředit trochou mléka.
- Stáhneme teplotu a přidáme podle chuti italské bylinky (sušené nebo čerstvé, podle chuti). Krátce povaříme.
- Můžeme dávat jako přelivovou omáčku na brambory, hranolky nebo rýži, případně přes rybu nebo rybí filé, nebo dietní kuřecí plátek.