Bleskové ovocné knedlíky

Množství: 4Porce

Přísady

0/9 Suroviny
Upravit porce
    Knedlíky
  • Omáčka

Instrukce

0/5 Instrukce
  • Tvarohy rozbalíme a vložíme do mísy. Přisypeme mouku, strouhanku, přidáme vejce a špetku soli a promícháme, až vznikne hladké těsto.
  • Meruňky omyjeme a případně i vypeckujeme. Těsto rozdělíme na 20 dílů a do každého zabalíme jednu meruňku.
  • Knedlíky vložíme do velkého hrnce s vroucí lehce osolenou vodou a zvolna vaříme. Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu, vaříme ještě asi 1 minutu, pak je vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
  • Zkuste knedlíky naplnit třešněmi. Přelijte je pak omáčkou z rozvařených oslazených třešní ochucenou brandy a posejte nastrouhanou mléčnou nebo bílou čokoládou.
  • Omáčka
  • Vypeckované meruňky nakrájíme na kousky a rozvaříme s cukrem a trochou vody doměkka. Na závěr vmícháme vodku a omáčku již nevaříme.