Bleskové ovocné knedlíky

Porce: 4 výnos(y)
Přísady
    Knedlíky
  • 20 qt meruňky
  • 500 g tvaroh měkký
  • 8 tbsp mouka hrubá
  • 1 qt vejce
  • sůl
  • čokoláda
  • Omáčka
  • 300 g meruňky
  • 2 tbsp cukr
  • 0,1 l vodka
Instrukce
  1. Tvarohy rozbalíme a vložíme do mísy. Přisypeme mouku, strouhanku, přidáme vejce a špetku soli a promícháme, až vznikne hladké těsto.
  2. Meruňky omyjeme a případně i vypeckujeme. Těsto rozdělíme na 20 dílů a do každého zabalíme jednu meruňku.
  3. Knedlíky vložíme do velkého hrnce s vroucí lehce osolenou vodou a zvolna vaříme. Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu, vaříme ještě asi 1 minutu, pak je vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
  4. Zkuste knedlíky naplnit třešněmi. Přelijte je pak omáčkou z rozvařených oslazených třešní ochucenou brandy a posejte nastrouhanou mléčnou nebo bílou čokoládou.
  5. Omáčka
  6. Vypeckované meruňky nakrájíme na kousky a rozvaříme s cukrem a trochou vody doměkka. Na závěr vmícháme vodku a omáčku již nevaříme.