Bleskové ovocné knedlíky
Přísady
Knedlíky
-
20
qt
meruňky
-
500
g
tvaroh měkký
-
8
tbsp
mouka hrubá
-
1
qt
vejce
-
sůl
-
čokoláda
Omáčka
-
300
g
meruňky
-
2
tbsp
cukr
-
0,1
l
vodka
Instrukce
-
Tvarohy rozbalíme a vložíme do mísy. Přisypeme mouku, strouhanku, přidáme vejce a špetku soli a promícháme, až vznikne hladké těsto.
-
Meruňky omyjeme a případně i vypeckujeme. Těsto rozdělíme na 20 dílů a do každého zabalíme jednu meruňku.
-
Knedlíky vložíme do velkého hrnce s vroucí lehce osolenou vodou a zvolna vaříme. Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu, vaříme ještě asi 1 minutu, pak je vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
-
Zkuste knedlíky naplnit třešněmi. Přelijte je pak omáčkou z rozvařených oslazených třešní ochucenou brandy a posejte nastrouhanou mléčnou nebo bílou čokoládou.
Omáčka
-
Vypeckované meruňky nakrájíme na kousky a rozvaříme s cukrem a trochou vody doměkka. Na závěr vmícháme vodku a omáčku již nevaříme.