Italská omáčka na přelití brambor

Množství: 4Porce Obtížnost:Snadné Čas přípravy: 2 Minut Čas vaření: 15 Minut Celkový čas: 17 Minut

Kdysi jsem jedl nějaké jídlo se smetanovou omáčkou krásně navoněnou italskými bylinkami. Tak jsem zkusil improvizaci.

Přísady

0/6 Suroviny
Upravit porce

Instrukce

0/5 Instrukce
  • Na olivovém oleji krátce orestujeme zeleninu. Ke konci restování přidáme zeleninový bujon a podlijeme cca 0,1 l vody (podle druhu zeleniny).
  • Do hrníčku (asi 3 dcl) dáme hladkou mouku, trochu ji osolíme, a hrnek dolijeme mlékem, pečlivě rozmícháme.
  • Do zeleniny přilijeme obsah hrníčku a dobře rozmícháme. Po chvíli začne omáčka houstnout, měla by být trochu hustší než běžná omáčka. Podle potřeby můžeme doředit trochou mléka.
  • Stáhneme teplotu a přidáme podle chuti italské bylinky (sušené nebo čerstvé, podle chuti). Krátce povaříme.
  • Můžeme dávat jako přelivovou omáčku na brambory, hranolky nebo rýži, případně přes rybu nebo rybí filé, nebo dietní kuřecí plátek.