Rumové perníčky nastrouháme najemno a promícháme s cukrem. Bramborové těsto připravíme podle návodu na obalu. Meruňky rozdělíme na půlky a vypeckujeme.
Bramborové těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát. Do středu každého plátu naskládáme v řadě střídavě půlky meruněk a očištěné jahody. Pláty opatrně i s ovocem zatočíme jako roládu a okraje těsta k sobě přimáčkneme.
Knedlíky vložíme do velkého hrnce s vroucí lehce osolenou vodou a vaříme 17 - 20 minut. Opatrně je vyjmeme, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a každou porci posypeme ochuceným perníkem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Poznámky receptu
Knedlíky můžete posypat tím, co máte rádi, například nastrouhaným tvrdým tvarohem nebo mletým mákem s cukrem, a přelít šlehačkou nebo zakysanou smetanou.