Kuřecí vývar podle Viki
Kategorie:
Kuřecí maso
,
Polévky
Způsob přípravy:
Vaření
Porce:
8
výnos(y)
Čas přípravy:
20
minut(y)
Čas vaření:
120
minut(y)
Celkový čas:
140
minut(y)
Přísady
1
qt
torzo kuřete (bez prs a stehen)
2
qt
cibule vcelku
1
qt
kořen petržele
5
qt
mrkev
0,5
qt
celer
sůl
14
qt
pepř celý
10
qt
nové koření
4
qt
bobkový list
1
qt
kuřecí bujón
1
qt
zeleninový bujón
vlasové nudle
Instrukce
Maso osolíme a dáme do hrnce nebo pro rychlejší přípravu do papiňáku, přidáme cibuli ve slupce, koření a bujóny a zalijeme studenou vodou.
Uvedeme do varu a necháme pomalu vařit.
Očistíme zeleninu, ale ponecháme ji vcelku nebo na velké kusy.
Po cca 1 hodině vaření přidáme zeleninu do polévky a dále zlehka vaříme asi hodinu. U papiňáku opět zavíráme víko.
Po uvaření dochutíme solí.
Vlasové nudle uvaříme samostatně v osolené vodě, přidáváme do polévky až při podávání.