Kuřecí vývar podle Viki

Porce: 8 výnos(y)
Čas přípravy: 20 minut(y)
Čas vaření: 120 minut(y)
Celkový čas: 140 minut(y)
Přísady
  • 1 qt torzo kuřete (bez prs a stehen)
  • 2 qt cibule vcelku
  • 1 qt kořen petržele
  • 5 qt mrkev
  • 0,5 qt celer
  • sůl
  • 14 qt pepř celý
  • 10 qt nové koření
  • 4 qt bobkový list
  • 1 qt kuřecí bujón
  • 1 qt zeleninový bujón
  • vlasové nudle
Instrukce
  1. Maso osolíme a dáme do hrnce nebo pro rychlejší přípravu do papiňáku, přidáme cibuli ve slupce, koření a bujóny a zalijeme studenou vodou.
  2. Uvedeme do varu a necháme pomalu vařit.
  3. Očistíme zeleninu, ale ponecháme ji vcelku nebo na velké kusy.
  4. Po cca 1 hodině vaření přidáme zeleninu do polévky a dále zlehka vaříme asi hodinu. U papiňáku opět zavíráme víko.
  5. Po uvaření dochutíme solí.
  6. Vlasové nudle uvaříme samostatně v osolené vodě, přidáváme do polévky až při podávání.