Kuřecí řízek Pavlišov
Přísady
Maso
-
2
qt
kuřecí prsa
-
strouhanka
-
vejce
-
hladká mouka
-
koření na drůbež
-
sůl
-
sádlo
Zelí
-
1
zelí, nejlépe sterilované
-
1
qt
cibule větší
-
100
g
slanina
-
1
tbsp
olivový olej
Příloha
-
houskový knedlík
Instrukce
Příprava masa
-
Naklepeme řízky, osolíme a okořeníme kořením na drůbež, obalíme v trojobalu jako klasický řízek.
-
Řízky opečeme na sádle.
Příprava zelí
-
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji, aby se slanina trochu vyškvařila.
-
Přidáme zelí a dusíme ho do měkka. Dochutíme solí, cukrem, případně kapkou octa, ještě chvilku povaříme.
Podávání
-
Podáváme s houskovým knedlíkem.