Gnocchi s rajčatovou omáčkou

Porce: 4 výnos(y)
Přísady
  • 2 qt špenátové gnocchi - balení
  • Olivový olej
  • 1 qt cibule
  • 1 dash chilli podle chuti
  • 0,5 qt cuketa (nakrájená na malé kostičky)
  • 0,5 qt lilek (nakrájený na malé kostičky)
  • 1 qt krájená rajčata - plechovka
  • sůl
  • pepř
  • 2 tsp kapary
  • 1 qt hrst černých oliv
  • 1 qt hrst nasekané bazalky
  • 1 dash oregano
Instrukce
  1. Na olivovém oleji podusíme cibulku. Přidáme chilli a nakrájenou cuketu s lilkem. Dusíme do měkka.
  2. Přidáme rajčata a povaříme 10 minut tak, aby vznikla hustší omáčka a chutě se krásně propojili. Pokud je omáčka moc hustá, můžeme přidat trochu vody. Osolíme a opepříme dle chuti.
  3. Ke konci přidáme kapary, nakrájené olivy, bazalku a oregano.
  4. Smícháme gnocchi s omáčkou a podáváme.
  5. Tip 1: Pokud doma nemáte gnocchi, omáčka se skvěle hodí i na špagety nebo jiné celozrnné těstoviny. TIP 2: Místo rajčat v plechovce můžete klidně použít ta čerstvá.