Gnocchi s rajčatovou omáčkou
Přísady
-
2
qt
špenátové gnocchi - balení
-
Olivový olej
-
1
qt
cibule
-
1
dash
chilli podle chuti
-
0,5
qt
cuketa
(nakrájená na malé kostičky)
-
0,5
qt
lilek
(nakrájený na malé kostičky)
-
1
qt
krájená rajčata - plechovka
-
sůl
-
pepř
-
2
tsp
kapary
-
1
qt
hrst černých oliv
-
1
qt
hrst nasekané bazalky
-
1
dash
oregano
Instrukce
-
Na olivovém oleji podusíme cibulku. Přidáme chilli a nakrájenou cuketu s lilkem. Dusíme do měkka.
-
Přidáme rajčata a povaříme 10 minut tak, aby vznikla hustší omáčka a chutě se krásně propojili. Pokud je omáčka moc hustá, můžeme přidat trochu vody.
Osolíme a opepříme dle chuti.
-
Ke konci přidáme kapary, nakrájené olivy, bazalku a oregano.
-
Smícháme gnocchi s omáčkou a podáváme.
-
Tip 1: Pokud doma nemáte gnocchi, omáčka se skvěle hodí i na špagety nebo jiné celozrnné těstoviny.
TIP 2: Místo rajčat v plechovce můžete klidně použít ta čerstvá.