Famózní pudinkové kostky se šlehačkou

Porce: 1 výnos(y)
Přísady
    buchta
  • 3 qt vejce
  • 3 tbsp hladká mouka
  • 3 tbsp olej
  • 2 tbsp med nebo cukr moučka
  • 2 tbsp kakao
  • vanilkový cukr
  • 0,5 qt prášek do pečiva
  • Krém
  • 700 ml smetana
  • 2 qt vanilkový pudink
  • 100 g čokoláda
  • podle potřeby ztužovač šlehačky
  • Poleva
  • 100 g čokoláda
  • olej
  • troška smetany
Instrukce
  1. Všechny přísady na těsto smícháme důkladně dohromady. Korpus pečeme 10 minut na 200 stupňů. Nemá být vysoký. Nízký korpus je v pořádku.
  2. Na krém si rozšleháme smetanu. Uvaříme si klasickým způsobem pudink. Smetanu i pudink necháme pořádně vychladit. Jestli to považujete za nutné, přidejte ztužovač. Nasekáme si na jemno čokoládu. Pudink smícháme se šlehačkou. Do krémové směsi přimícháme nasekanou čokoládu.
  3. Vysokou vrstvou krému potřete korpus. Na polevu si rozpusťte čokoládu a smíchejte ji s kapkou oleje a smetanou. Podle potřeby smetanu přidávejte.
  4. Polevou zalijte krém a nechte pořádně vychladit.
  5. Pro ozdobu můžete použít cokoliv. Karamel, oříšky, nebo nadrcené sušenky. Záleží na Vás.