Famózní pudinkové kostky se šlehačkou
Přísady
buchta
-
3
qt
vejce
-
3
tbsp
hladká mouka
-
3
tbsp
olej
-
2
tbsp
med nebo cukr moučka
-
2
tbsp
kakao
-
vanilkový cukr
-
0,5
qt
prášek do pečiva
Krém
-
700
ml
smetana
-
2
qt
vanilkový pudink
-
100
g
čokoláda
-
podle potřeby ztužovač šlehačky
Poleva
-
100
g
čokoláda
-
olej
-
troška smetany
Instrukce
-
Všechny přísady na těsto smícháme důkladně dohromady. Korpus pečeme 10 minut na 200 stupňů. Nemá být vysoký. Nízký korpus je v pořádku.
-
Na krém si rozšleháme smetanu. Uvaříme si klasickým způsobem pudink. Smetanu i pudink necháme pořádně vychladit. Jestli to považujete za nutné, přidejte ztužovač. Nasekáme si na jemno čokoládu. Pudink smícháme se šlehačkou. Do krémové směsi přimícháme nasekanou čokoládu.
-
Vysokou vrstvou krému potřete korpus. Na polevu si rozpusťte čokoládu a smíchejte ji s kapkou oleje a smetanou. Podle potřeby smetanu přidávejte.
-
Polevou zalijte krém a nechte pořádně vychladit.
-
Pro ozdobu můžete použít cokoliv. Karamel, oříšky, nebo nadrcené sušenky. Záleží na Vás.