Domácí karamelky

Tento recept je jeden z nejstarších a dědí se z generace na generaci. Je jedním z největších pokladů každé domácnosti. Tyto karamelky potěší chuťové pohárky každého člena rodiny.
Porce: 1 výnos(y)
Přísady
  • 1 qt Salko
  • 150 ml mléko
  • 450 g třtinový cukr
  • 115 g máslo
  • 1 forma 20 x 20 cm vystlaná pečicím papírem
Instrukce
  1. Všechny suroviny vložte do velké pánve a rozpusťte je na mírném ohni za stálého míchání.
  2. Přiveďte do varu a nechte vařit dalších 10-15 minut. Stále směs míchejte a seškrabujte přichytivší části.
  3. Abyste zjistili, že je směs hotová, kápněte jí trochu do misky se studenou vodou. Měl by se vytvořit jakoby malý míček. Pokud to neumíte rozlišit, zkuste změřit teplotu směsi. Měla by mít 118 ° C.
  4. Pánev vezměte z ohně a směs míchejte dokud nezhoustne a nezačne se usazovat. Mělo by to trvat asi 10 minut.
  5. Směs nalijte do formy a nechte vychladnout.
  6. Nakrájejte na kostičky nebo obdélníky.
Poznámky receptu

Recept si můžete přizpůsobit přidáním různých dodatků např. oříšků, čokolády, ovoce apod.