Chlupaté knedlíky s houbami

Množství: 4Porce

Přísady

0/12 Suroviny
Upravit porce
    Na brambory
  • Na houby

Instrukce

0/3 Instrukce
  • Syrové brambory na jemno nastrouhat a nechat v sítu cca 10 min. vykapat. Zbylou vodu důladně vymačkat. Do mísy na jemno nastrouhat vařené brambory, přidat vejce a sůl, promíchat. Vmíchat syrové vymačkané brambory. Zahustit moukou, těsto má být hustší než na bramboráky. Namočenou lžičkou vykrajovat kousky těsta a zavářet do vroucí vody.
  • Z hub a dalších přísad udělat smaženici podle vlastní chuti. (Na osmažené cibulce udusit houby, osolit a okořenit, vmíchat vejce a nechat srazit). Smaženice by neměla být moc vajíčková, víc houbová. Horké knedlíky vmíchat do teplé smaženice. Pokud jsou knedlíky moc velké, překrojit, mělo by se jednat o větší "jednohubky". Upozorňuji, že knedlíky se musí do smaženice opravdu vmíchat, tak aby každý knedlík by houbovou směsí obalený. Jídlo potom nevypadá nijak zvlášť pohledně, ale je velmi dobré. Kdo má rád, s chutí zapíjí podmáslím.
  • Lze dělat i ze sušených hub, 1,5 velké hrsti a povařit 5 minut v osolené vodě.